Wie is de Mol

Wie is de Mol 2015 – aflevering 1 – Ajouad, Chris of Viktor

De eerste aflevering is geweest. Na het vanavond deze nog eens gekeken te hebben hierbij de zaken die mij opvielen.

Algemeen: Kraaien

In de aflevering komen diverse keren zwarte kraaien in beeld. Geen idee nog wat dit betekend en of het überhaupt belangrijk is. Ik hou het in de gaten de komende afleveringen.

Opdracht 1: Personen zoeken op treinstation

De eerste opdracht in het treinstation vond ik eigenlijl alleen Ajouad verdacht. Ajouad vindt al heel snel de juiste persoon door een opvallend kuiltje in zijn kin. De persoon lijkt nog een papiertje aan Ajouad te geven. Maar na vertraagd kijken is dit niet het geval.

De andere kandidaten ondervinden de moeilijkheid van het spel en vinden allemaal niks. Een opvallend punt was nog dat Evelien met haar hand zwaait naar de trein en zegt “Doei geld en vrijstellingen”.

Hotel: Enveloppen en jokers

In het hotel is Viktor wel raar bezig. Pakt als eerste heel opvallend een kamersleutel en in die kamer ligt toevallig een enveloppe voor het vinden van een joker. Ook de rest van het toch zelf eerst kijken en het daarna niet kunnen vinden van de jokers is verdacht. Maar er zit nog iets vast aan die jokers…

Opdracht 2: Camera’s en monitoren

Deze opdracht vond ik een stuk leuker. Hierin vond ik ook veel meer opvallende zaken. Vooral weer van Ajouad. Maar ook Chris viel mij op.

Ajouad vind als eerste (alweer!) iets. In dit geval een rode lijn op een trap. Tijdens het communiceren met de walkitalki spreek hij over een rode achtergrond. Chris is intussen helemaal alleen op pad in het gebouw en vindt helemaal geen rode strepen. Terwijl de rest van de groepjes wel allemaal wat vinden. Dat vind ik raar.

Tijdens het spel worden er opeens camera’s uitgezet. In de controlroom zijn op dat moment. Rick, Pieter, Margriet, Marlijn, Evelien en Martine. 4 kandidaten lopen op dat moment nog in het gebouw; Vitor, Chris, Ajouad en Carola.
Een tijdje later gaan de camera’s (tegelijk?) weer aan en begint Ajouad, die net met Rick door de walkitalki aan het praten is over het positioneren van een camera waar hij mee bezig. Hier zou je aan kunnen afleiden dat Ajouad niet de gene is die de camera’s weer aanzet.

Na het terug lopen naar de controlroom ontdekt Ajouad dat zijn camera is verschoven. De camera is duidelijk verschoven door het trekken aan kabels vanuit de controlroom. Maar dat kan Ajouad natuurlijk ook zelf hebben gedaan.

Chris heeft intussen nog geen rode streep gezien (of heeft ze eraf getrokken) totdat hij samen met Marlijn is. Als de camera bij die rode lijn is houdt hij de camera precies 90 graden verkeerd en onlogisch. Want de camera kan nooit zo blijven staan. Hij zal omvallen door het gewicht van de lens aan de linkerkant van het kastje.
Chris zet camera raar neer

Ajouad doet ook nog wat raar. Hij loopt de trap op en schopt opvallend nog even zijn eerste camera aan.
Ajouad schopt camera op trap om

Tegen het einde van de opdracht zijn er wederom 2 opvallende beelden van Ajouad. Hij duikt namelijk snel weg als hij Chris ziet aan de andere kant van de ruimte.
Ajouad duikt weg

En hij maakt een raar gebaar met zijn hand tegen zijn neus.
Ajouad handgebaar

Executie

Bij de executie blijkt dat Ajouad zijn vrijstelling heeft ingezet en beleeft de executie duidelijk heel anders dan de andere kandidaten. Kijkt namelijk de andere kant op als groene of een rood scherm wordt getoond. Dit kan natuurlijk ook puur zijn omdat het voor hem niet spannend was.

Conclusie

Ik vind Ajouad erg verdacht deze aflevering gevolgd door Chris en Viktor. De kans dat de mol in de eerste aflevering al zo duidelijk aanwezig is lijkt mij persoonlijk erg sterk. Toch heb ik bij alle andere kandidaten nog niks verdachts gevonden. Ik zet op dit moment mijn stem in op Ajouad. Maar was wel teveel aanwezig in de aflevering. Chris zou een veel logische keuze zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *