Cascadia Subduction Zone

De volgende zware aardbeving in Noord-Amerika?

Het is alweer 10 jaar geleden dat Japan getroffen werd door een zware aardbeving. Ik weet van die dag nog goed waar ik was door de indruk die de tsunami op mij maakte. Ik zag de beelden op mijn telefoon en besefte dat dit een zware natuurramp was.

Wat ik mij nog altijd kan herinneren is de uitspraak van mijn docent aardrijkskunde op de middelbare school. Dat ik in mijn leven een zware aardbeving zal gaan meemaken in de buurt van Los Angeles. Die aardbeving heeft tot op heden nog niet plaats gevonden.

Deze week zag ik een video van NOS op 3. Daarin geven ze uitleg over de de Cascadia Subduction Zone waar het nu opvallend rustig is met aardbevingen. Ik was zelf niet niet bekend met dit gebied. Deze zone ligt ten noorden van Los Angeles en zou een logisch gebied zijn waar in de toekomst een zware aardbeving plaats zou kunnen vinden.