Pakketjesstation

Pakjesbus als opvolger voor de brievenbus

Vandaag las ik de NOS website een interessant bericht van DHL. Het idee dat je thuis moet blijven om een pakje in ontvangst te nemen hoeft straks niet meer bij hun.

Naast de ‘gewone’ brievenbus, kunnen Nederlanders vanaf volgend jaar ook een ‘pakjesbus’ in hun voortuin plaatsen. Postbedrijf DHL wil met de boxen met name mensen tegemoet komen die hun aankopen online doen en de pakketjes thuis laten bezorgen.

De postbezorger opent de pakjesbus met een speciale code. De eigenaar kan de pakjesbus ook gebruiken om een pakketje te retourneren.

Naast de pakjesbussen, zal Nederland ook kennismaken met het ‘pakketstation’. “Dat is een verzameling bussen die vergelijkbaar is met de bagagekluisjes die je nu bijvoorbeeld op stations ziet,” zegt de woordvoerder van DHL. “Maar dan bestemd om het vervoer van pakketten te versnellen.”

In eerste instantie zullen er in Nederland 25 pakketstations geplaatst worden. Dat gebeurt komend najaar. Zoals mensen nu bij bepaalde winkels hun bestellingen kunnen afhalen en retourneren, kan dat vanaf dit najaar vierentwintig uur per dag op de pakketstations.

Een compleet andere gedachte over hoe mensen hun pakketjes ontvangen dan dat we nu kennen. Zelf heb ik het idee dat je niet bij al je online aankopen hier gebruik van kan maken. Alleen DHL bezorgers kunnen denk ik in je pakjesbus bus komen die €99,- kost of €1.99 per maand. Zelf let bij het winkelen in een webshop niet op bij welk verzendbedrijf de webshop zit. Waarschijnlijk moeten die webshops overstappen naar DHL om deze service aan hun klanten aan te bieden.

Dus misschien krijgen we over een aantal jaren wel de zin “Ik bestel nooit iets bij Webshop X, omdat die niet met DHL verstuurd” te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *