Betalen met OK?

Dit jaar 2018 moet het jaar worden van de betaal App OK op je telefoon worden.  De OK app zou de vele klanten pasjes in de portemonnee overbodig maken. Je kan met OK app overal mobiel betalen, ongeacht het type smartphone of bankrekening. Sparen is onderdeel van OK systeem.

De door OK ontwikkelde app moet een betaalrevolutie in de supermarkt ontketenen waardoor de klant met zijn mobiel in bijvoorbeeld een supermarkt in één beweging gaat betalen, korting krijgt en spaarpunten krijgt bijgeschreven.

Dit klinkt fantastisch in mijn mening. Ik snap dat winkelier willen weten wie er bij hun koopt en dat je ze wilt belonen met bijvoorbeeld een spaarsysteem. Voor webwinkels is dit makkelijk te doen maar in fysieke winkels is dit vaak gedaan door een klantenkaart die je extra moet tonen. Als je geluk hebt is deze klantenkaart als je spaarkaart denk aan de airmiles en de Freebees. Soms zijn het ook nog de ouderwetse spaarzegels.

Dit jaar zullen supermatkten Coop, Deen, Dirk, Spar en Deka gaan beginnen met het ondersteunen op OK.  Andere merken doen al mee: FEBO, Van der Valk, FonQ deonlinedrogist.nl, GrandVision (Eyewish, Pearle, zonnebrillen.com), Sundays, Verbunt Wijnen, Jamin, Karwei, Praxis, Biketotaal, Profile, Vitaminstore en FrieslandCampina. De aangesloten winkelketens die starten, zijn samen goed voor een bereik van meer dan 5.000 OK-punten. Ze waarborgen een landelijke dekking in alle sectoren. Aan het einde van 2018 worden er zeker 15.000 acceptatiepunten in Nederland verwacht.

Vandaag is de eerste keer dat ik van OK heb gehoord. Ik ben heel benieuwd hoe dit is volgend haar. Betalen met mobiel doormiddel van NFC zie ik nog niet veel gebeuren op het moment. Wel dat mensen contactloos betalen, dat wordt zelfs al meer gedaan met met de fysieke chip. Dat contactloos betalen is snel ontarmt naar mijn mening.

Op de OK website staat: “Ook je paspoort en rijbewijs, sla je veilig op in de OK- app.” Welke functie had heeft vraag ik mij af. Als het goed is accepteert niemand een digitale versie van je identificatie documenten.