Azoren – Sao Miguel – Lagoa do Fogo

Lagoa Do Fogo

Ongeveer midden centraal op het eiland Sao Miguel vind je Lagoa do Fogo, een groot kratermeer.  Aan de westelijke kant van Lagoa do Fogo loopt een doorgaande slingerweg. Op 4 plaatsen zijn uitkijkpunten gemaakt met parkeerplaatsen. Vanaf het zuidwesten kom je als eerst bij het uitkijkpunt Miradouro do Pico da Barrosa boven op een berg. Hier zijn vele parkeerplaatsen en kan je ook naar de zee kijken richting het zuiden. De 2 andere kleinere parkeerplaatsen vind je als je verder naar het noorden naar beneden rijdt. Het laatste uitkijkpunt en Miradouro da Lagoa do Fogo met vele parkeerplaatsen op een puinlaag biedt een uitzicht als op de foto.

Wandelen naar Lagoa do Fogo

Vanuit dit uitkijkpunt kan je ook een wandeling naar beneden richting het meer maken. Dit is soms best een stijl pad en je komt na een wandeling van 30 tot 45 minuten uit op het zandstrand van het meer. Details vind je op WalkMe. Er wordt niet in het meer gezwommen. Het enige wat je kan doen is een stuk langs het meer lopen en genieten van de prachtige omgeving.

Klein uitkijkpunt bij Lagoa do Fogo
Klein uitkijkpunt bij Lagoa do Fogo

Vaak mist en wolken

Naast al deze prachtige zaken is er wel een nadeel aan Lagoa do Fogo. Het is er heel erg vaak mistig en bewolkt. Kies je moment daarom goed uit waarop je dit meer wilt bekijken. Gelukkig kan je vanaf alle kanten van het eiland wel zien of er wolken boven het midden van het eiland hangen. Zie je dat er minder of zelfs geen wolken zijn? Dan is dat zeker een moment om naar Lagoa do Fogo te rijden.  Een andere optie is om de spotazores app op je mobiel te installeren. Hierin zitten webcams met live beelden van diverse plekken op de Azoren. Ook van Lagoa de Fogo is een webcam. Zo heb je een indicatie of je al dan niet wat kan zien op de uitkijkpunten.

Bezienswaardigheden in de buurt

Als je Lagoa do Fogo alleen komt bezoeken voor het uitzicht en een korte wandeling, dan is vlakbij Caldeira Velha. Daar is een klein park met warmwaterbronnen die je kan bekijken, maar eventueel ook in kan dobberen.

Handige links