Wie is de Mol

Wie is de Mol 2015 – aflevering 3

Wat was aflevering 3 weer een feest om te zien. Een laser opdracht en grote letters maken op het strand. Bekende opdrachten maar dan net even anders.

De aflevering heet “Verraden”. Dit is naar mijn mening weer op verschillende manieren aan een kandidaat te koppelen. Carolina die geen vrijstelling kreeg van de groep bij de test en Rik en Chris die uit het vliegtuig iets in de ‘ver’te moesten raden.

Tevens waren er ook weer een paar keer zwarte kraaien te zien.

Opdracht 6: Lasergamen

Ik heb vooral op de codes gelet die ik beeld zag. Zo zagen we 4 codes achter elkaar bij de introductie van het spel. RIW, AJE, PID & MAS. Die van MAS was bijzonder omdat er ook een enveloppe voor lag met het logo van de mol. Zou een hint kunnen zijn dat Martine de mol is?

Later zag ik nog de code MAL waar Rick langs liep. Voor de rest kwamen alle codes netjes met een icoontje als een overlayer in beeld. In deze volgorde AJM, EVB, MAW, PID, MOL, VIB, MAL, RIW, & CHZ.

De volgende zaken vielen daarbij op. De naam van Ajouad El Miloudi komt op twee verschillende manieren in beeld. Als AJE met een cameraschot en later als AJM als overlayer.
Daarnaast zien we geen code van Carolina in beeld. Zou die er wel zijn geweest?
Ja, ik denk van wel. Er waren namelijk 11 tuktuks op het terrein. Dus voor elke deelnemer en 1 extra voor de code MOL.

 

Plattegrond laseropdracht
11 gele tuktuks waar een geldbedrag in lag.

De deelnemers zijn bij 2 tuktuks niet geweest en dat klopt met de overlayers die werden getoond. En deze waren links boven in. Dat waren dan de tuktuks van Carolina en Martine.

Toen Chris en Marlijn begonnen aan hun lasergame. Waren heel snel de letters MAD en daarna MOL in beeld te zien. Maar wie heeft de code MAD?

Nog opvallend was dat Marlijn door een boobytrap rent maar tijdens haar biecht zegt dat ze er overheen sprong. Nog bijzonderder was dat Martine Margriet dood schiet. Fout of een echte mol actie?

Opdracht 7: Letters maken en vliegtuig

Bij het ontbijt wil Chris graag in vliegtuig. Dit zegt natuurlijk weer helemaal niks maar de positie in het vliegtuig is een belangrijke in deze opdracht.

De mensen die de letter gaan maken roept Marlijn meteen dat ze een schaar nodig hebben. Dat is geen molsactie. En ook dat Ajouad flink aan het afdingen is bij het kopen van de stof is geen mollen actie. Wat ik wel een mol actie vond was dat Carolina voorstelde om een voorwerp te kopen dat licht gaf. Viktor wijst dit direct af in verband met het felle zonlicht.

Op het strand bedenkt Ajouad om de stof doormidden te knippen. Dat ga je als mol toch niet roepen?

Wat de kandidaten op het stand allemaal doen is onduidelijk. Alleen Marlijn wordt opvallend in beeld gebracht. De andere 5 kandidaten zijn gewoon bezig. Maar daar zou wel de mol bij kunnen zitten.

In het vliegtuig zit Rick aan de verkeerde kant, expres? Chris roept dat een stand een goede locatie is voor grote letters. Is onmols zou je denken maar als hij weet dat de opdracht verder gaat en nog kan mislukken bij zoeken van enveloppe is het een actie om niet op te vallen bij Rick.

Dat ze daarna de enveloppe niet zien is raar.

Conclusie

Zoals ik vorige week zei valt Marijn af. Ondanks haar rare gedrag op het stand denk ik dat nog steeds. Ook Margriet zie ik totaal niet als Mol.

Daarin tegen begin ik Carolina steeds meer verdacht te vinden. Ze is zo onopvallend in beeld.

Ajouad is veel minder verdacht geworden deze aflevering en streep ik af als mol. En ook Viktor streep ik af.

Dus blijft er voor mij over; Carolina, Martine, Chris & Rik.

En die kraaien die weer in beeld waren. Wat moeten we daar toch mee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *