Wie is de Mol

Wie is de Mol 2015 – aflevering 2

En aflevering 2 is inmiddels geweest. Evelien heeft het spel moeten verlaten. Dit betekend dat er nog 7 kandidaten zijn en natuurlijk de mol.

Wat viel mij op deze aflevering.

De titel van de aflevering is ‘scheepsrecht’. Dit kan je natuurlijk op veel verschillende manieren wordt uitlegt. Heb op internet al vele interpretaties gezien die allemaal weer naar andere kandidaten wijzen.

Opdracht 3: Schilderijen ophangen

Ajouad begint bij de opdracht, zoals het eruit zag als enigste aan de verkeerde muur en zorgt direct voor verwarring. Chris roept iedereen bij elkaar om dit probleem direct op te lossen.

Tijdens dit samen zijn van de kandidaten geven Chris, Carolina en Marlijn aan om weer naar binnen te gaan.  Goede mogelijkheid dat hier de mol bij zit. Hoewel Marlijn door haar joker een goede reden heeft om terug te gaan.

Ajouad zorgt wederom voor verwarring door een schilderij van Viktor weg te pakken die zeker weet dat dit goed staat. Ook bij Rick haalt Ajouad  een schilderij weg.

Rick zegt dat Viktor alleen moet gaan kijken in plaats van met 2 mensen. Rick gedraagt zich tijdens deze opdracht niet als de mol.

Martine stelt aan de groep voor dat Evelien ook een keer moet gaat kijken. Direct is het Ajouad die reageert met “Ja, is goed!”

Bij het einde van de opdracht gaat Chris met Carolina mee om haar te checken. Wat natuurlijk extra geld kost. Chris zou toen hebben gezien dat Carolina aan het saboteren was, maar dit kon dit niet goed volgen.

Kortom; Ajouad, Chris en Caroline vind ik in deze opdracht verdacht.

Penningmeester

Ook de keuze om tot de keuze van een penningmeester te komen verloopt apart. Ajouad schuift direct letterlijk Marlijn naar voren maar kiest daarna voor Margriet.

Viktor wijst direct met zijn vinger naar Margriet zodra Art de vraag stelt wie de penningmeester is. Art laat dit de groep ook tot tweemaal toe weten dat er nog gewezen wordt naar Margriet. Stuur Art op deze manier de groep?

Vind Viktor, ook samen met als eerste de kamersleutel pakken van de vorige aflevering hier wel verdacht gedragen.

De eerste kraaien in beeld

Zoals ik vorige week al vertelde vielen mij de kraaien op in beeld. Ook deze aflevering zag ik ze weer een paar keer voorbij komen. Zo ook in dit beeld. Wat zou de hint zijn?

Kraaien in beeld bij Wie is de Mol

 Martine vertelt…

Een bijzonder stukje vond ik de scene waarin Martine vertelt dat ze, doordat Margriet de penningmeester is ze een joker heeft. Ze vertelde dat ze misschien wel geld uit de pot moet halen als tegenprestatie. Maar daarbij kijkt ze opvallend driemaal achter elkaar naar beneden en praat dan door. 3x scheepsrecht? Kijk het zelf eens terug op 17:16.

Opdracht 4: Bioscoop & TukTuks

In de bioscoop krijgen de dames een paar reclames te zien. Eén reclame is van de boter Anchor.

Anchor reclame

Ik had hier zelf nog niks achter gezocht. Maar op internet las ik de aanwijzing dat dit wel eens op Rick kon slaan. Hij is namelijk een nieuwsanker van de NOS. Anchor is in het nederlands vertaalt anker. Tevens had Rick aan het einde van de aflevering een shirt aan met marine matroosachtige blauwe strepen.

Bij de opdracht zelf vond ik vooral Martine en Carolina verdacht. Martine snapt helemaal niet wat ze ziet en wat ze moet doen. En later zegt ze dat ze weet dat het filmpje 4x wordt vertoont tijdens de opdracht. Kan natuurlijk zijn dat wij de hele uitleg van de opdracht niet hebben gezien.

Caroline vond in ook verdacht doordat ze Evelien en Ajouad langs het theater liet rijden. Dat de opdracht toch is gelukt kan wel eens zijn geweest dat ze de TukTuk van Margriet en Rick tegenkwamen en dat ze die hebben gevolgd.

Viktor en Chris waren goed bezig toen ze bij het eindpunt direct uitstapten en gingen vragen. Als mol zou je een beetje rondkijken en niet actief mensen aanspreken denk ik.

 

Opdracht 5: zakken verslepen

Opvallende zaakewas natuurlijk dat Rick na drie keer (Ja, 3x!) pas de kar in beweging kreeg. Maar kwam dat door Rick of stond Carolina, die we de opdracht bijna niet hebben gezien achter de kar omhoog te duwen in plaats van beneden?

Tevens was Margriet steeds de eerste die riep “Stop!” als er iets viel. Carolina riep niets, of altijd later dan Margriet viel mij op. Viktor en de dames gingen fantastisch en heb daar niks raars bij gezien. Behalve dan een kraai die voorbij vloog. 😛

Weer een kraai in beeld

Ajouad laat bij de vrachtwagen even zijn inzet zien en sjouwt in een super snelle tijd de rijstzakken de winkel in. Vind ik ook wel verdacht om als mol even niet de aandacht op je te hebben. De sleutel van de opdracht lag toch bij de karren.

Executie: Evelien naar huis

Bij de executie viel mij op dat Carolina bij het afscheid twee vingers dicht gevouwen had bij het omhelzen van Evelien. Dit vind ik raar. Dat doe je normaal toch ook niet?

Caronina en 2 vingers weg

Samen met de combinatie met de nagellak die ze heeft is dit interessant. Ze heeft namelijk 9 vingers zwart en groen gelakt en 1 vinger blanco. Er zijn immers 10 kandidaten, waarvan 9 deelnemers en 1 mol.

Met het dubbelvouwen van deze 2 vingers zegt ze, de eerste 2 deelnemers zijn weg?

Conclusie

Deze aflevering heeft voor mij Carolina een stuk verdachter gemaakt. Ook Martine had opvallende dingen maar staat zeker niet boven aan. En Rick zie ik niet als een mol. Maar zou natuurlijk wel kunnen.

Chris en Ajouad zijn nog steeds raar bezig. Kan mij ook niks verbazen als we de volgende aflevering te horen krijgen dat Ajouad van de mol de tip heeft gekregen waar hij de 2 vrijstellingen kon vinden op het treinstation en dat hij als tegenprestatie de eerste twee afleveringen flink moest mollen.

Wat ik wel weet is dat Marlijn zeker niet de mol is. Kortom ik weet het niet!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *